lördag 21 juli 2012

Tokyo skytree Tower

hejsan bloggen,
måste bara berätta lite senaste nytt som hänt i tokyo och har nog blivit ett av världens senaste nyheter. Japan har nämligen byggt världens näst högsta skyskrap som liknar ett torn. Tornet är egentligen en tv-station som japanerna har döpt till Tokyo skytree tower.
Tokyo skytree tower är 634 meter hög över marken. I botten av tornet finns det en shoppingcenter, returranger och akvarium. Sedan har tornet som de kallar för två olika däck. Den första däcket är 350 meter hög där man kan se utsikten över staden. Däcket har också en restaurang, cafeteria och en souvenir affär. Den andra däcket som ligger på en högre höjd, nämligen 450 meter, där man endast kan se utsikten över staden. 



Tokyo skytree hade invigning den 22 may 2012 och nu har den öppet alla dagar från kl 8:00-22:00 och det kostar 2500 yen att åka upp till första däcket och 3500 yen för det andra däcket (som ligger högst upp). Jag hittade en hemsida som har all information som är värt att veta om Tokyo skytree tower. Jag hoppas jag får möjligheten själv att besöka denna skyskrapa. >_<

här får ni webbsidan http://www.tokyo-skytree.jp/en/

Bilder





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar